Over mij

Ik ben Monique, 37 jaar, woonachtig in Zundert, een dorp tussen Breda, Antwerpen en Roosendaal. 

Op mijn levenspad was mijn 24e levensjaar een cruciaal jaar. Ik was sportief en had genoeg energie in het dagelijks leven, waarin ik fulltime als leerkracht werkte binnen het speciaal onderwijs. Totdat ik in dat jaar na een auto ongeluk de diagnose whiplash kreeg. Vanuit dat punt startte mijn zoektocht om weer beter te kunnen functioneren. Dit ging niet vanzelf, klachten bleven aanhouden en werden zelfs erger, een adequate behandeling voor mijn klachten ontbrak. Terugkijkend op die periode denk en voel ik vooral dat het een flinke wake up call was om dichter bij mezelf te gaan leven. Op dat moment was ik daar echter niet aan toe. Ik verzette me tegen de klachten, raakte gefrustreerd en kreeg steeds meer stress. Alles in mij wilde terug naar de 'oude' Monique. Dagelijks ervaarde ik fysieke pijn en stressgerelateerde klachten, dit zorgde voor een flinke burn out in 2018.

Uiteindelijk ben ik na lang zoeken binnen de reguliere zorg, terecht gekomen bij verschillende alternatieve geneeswijzen. De eerste stap hierin was een bezoek bij een orthomoleculair therapeut. Dit heeft voor een drastische ommekeer gezorgd. Al na drie dagen merkte ik een beduidend verschil. Energie kwam terug en stap voor stap werd ik sterker en krachtiger, na iedere interventie vielen er klachten af. Toen ik me fysiek sterk genoeg voelde was het tijd om alle mentale en emotionele rommel op te ruimen. Doormiddel van een energetisch therapeut vond ik mezelf weer helemaal terug. Dit ging niet zonder slag of stoot. Dichter bij mezelf betekende ook afscheid nemen van een heleboel gewoonten, mensen en tot slot mijn werkomgeving.

Naast deze therapieën heb ik tal van ervaringen op andere vlakken (het Move The Brain traject om van mijn whiplash klachten af te komen, accupunctuur, bioresonantie, meseoloog etc.). Deze ervaring en samenwerkingen zet ik tevens in bij de praktijk.  

Inmiddels voel ik me energieker en gelukkiger dan ooit tevoren in mijn leven. Ik kan weer genieten van alle mooie facetten van het leven. Dit doe ik samen met mijn partner, zoontjes en onze hond. 

Na mijn herstel ben ik binnen de ouderenzorg aan de slag gegaan én een opleiding gaan volgen tot Orthomoleculair Voedingscoach. Deze heb ik in 2021 afgerond. Naast deze opleiding ontwikkel ik me op dit moment binnen energetisch werk (Reikimaster) en volg ik verdieping op orthomoleculair gebied rondom thema's als stress, depressie, gewichtsbeheersing enz. Tot slot kwam mijn zoontje thuis te zitten van school. In de zoektocht naar een nieuwe fijne plek voor hem kwam ik bij PuurWijs. Mijn baan in de ouderenzorg heb ik vaarwel gezegd en sinds september 2023 werk ik als coach bij PuurWijs in Riel.