Orthomoleculaire voedingsaanpak en begeleiding


Ortho wat...?


Het woord ‘orthos’ komt uit het Grieks en betekent: juist, recht of gezond. ‘Moleculair’ verwijst naar de structuur van de moleculen. Samen betekent deze twee worden ‘juiste moleculen’.

Orthomoleculaire voedingscoaches gebruiken de juiste voedingsstoffen om tekorten aan te vullen en disbalansen in je lichaam te herstellen. Zodat de lichaamscellen worden voorzien van een 'optimale moleculaire omgeving'. Dit wordt gedaan door middel van gezonde voeding op maat, eventueel aangevuld met voedingssupplementen.

Een orthomoleculaire voeding richt zich op preventie van ziekte en het verbeteren van de gezondheid

Een orthomoleculaire leefstijl is succesvol gebleken bij een groot aantal aandoeningen en klachten. Mijn specialisatie ligt onder andere bij: 

  • Herstel fysieke lichaam tijdens een burn out
  • Verbeteren van de hersenfunctie na een ongeval (zoals whiplash)
  • Herstel van de hormoon balans (slaapproblemen, vruchtbaarheid, menstruatieproblemen)
  • Herstel energiebalans, voor meer energie in het dagelijks leven
  • Gewichtsbeheersing Orthomoleculaire therapie kan ook preventief worden ingezet, waarbij het doel is om zo lang mogelijk in optimale gezondheid te blijven.  

Coachen hooggevoelige kinderen

 

Door mijn eigen hooggevoeligheid en mijn jarenlange ervaring in het speciaal basisonderwijs richt ik mij in mijn praktijk ook op het coachen van (met name hooggevoelige) kinderen die vast lopen of dreigen vast te lopen in het onderwijs of in deze maatschappij. De coaching richt zich op begeleiding rondom de prikkelverwerking en het weer in je kracht komen te staan (talentontwikkeling). Ook geef ik ouders advies op het gebied van leefstijl en voeding binnen het gezin zodat ieder gezinslid zich weer fitter gaat voelen. Tot slot kan ik een adviseerde rol hebben in het contact tussen de ouder en school of leerplicht.

Prijslijst

Los consult fysiek:                €45
Los consult telefonisch:      €30